marți, 5 ianuarie 2010

Austeritate

Se pare ca sarbatorile din aceasta iarna, si in special Craciunul si Anul Nou,n-au mai avut stralucirea de altadata, cel putin in Bucuresti. Nici Vanghelion, nici pavoazari prin cartierele marginase, nici macar colindatori de care altadata nu scapai. Doar niste suse care, ca in fiecare an, au loc in Piata Palatului sau/si in Piata Constitutiei, mai nou, numite pompos revelioane.
Doar cei care au dorit sa petreaca sarbatorile in hotelurile sau cabanele de la munte ori la pensiuni au mai simtit gustul acestora. Desigur cu preturi corespunzatoare.
In ceea ce ma priveste, am stat acasa fara excese alimentare. Si nu-mi pare rau. Altadata faceam pe dracu-n patru si mergeam undeva sa ne petrecem revelionul. Da, dar eram mai tineri! Batranetea in sine nu este o boala, dar cand treci de 70 de ani nu prea mai poti face ce vrei ci ceea ce poti sa faci. Iar oferta este mica, nu numai din punct de vedere fizic, dar si pecuniar. Ce sa-i faci, criza asta isi spune cuvantul in orice domeniu. Va trece si asta, dar noi vom fi si mai batrani.

Niciun comentariu: