vineri, 26 februarie 2010

O aniversare

Parca a fost ieri. Si totusi...
Da, au trecut 42 de ani de cand ne-am cunoscut. Era o duminica de februarie cu zapada, dar nu era ger, ba chiar placut. Un coleg de serviciu si prietena acestuia m-au invitat la un film, ocazie cu care am cunoscut-o, ea fiind colega de facultate cu aceasta din urma. Era un film destul de vizionat la vremea aceea. Se numea Am vazut tigani fericiti, produs in Serbia (Jugoslavia de atunci) si, curios lucru, actiunea se petrecea intr-o zona locuita preponderent de romani, tiganii vorbind romaneste.
Dupa film ne-am dus la Sosea, la Doina, un restaurant select la acea vreme si unde canta o formatie avandu-l ca solist pe un cantaret in voga atunci, A.Andreescu, intre timp disparut. Acolo am mancat, am baut si am dansat pana tarziu. Apoi ne-am suit intr-un taxi si le-am dus pe fete acasa la prietena colegului meu, urmand ca duminica viitoare noi, cei trei din Bucuresti, sa mergem la B in orasul G unde urma sa petrecem lasatul secului pentru postul mare al Pastelui.
N-a fost sa fie pentru mine, pentru ca peste cateva zile am facut o gripa severa cu temperatura si frisoane, pentru prima data in viata mea. Asta nu ne-a impiedicat sa vorbim la telefon si dupa ce am lasat in urma gripa m-am prezentat singur la ea acasa. Iar dupa patru luni ne-am casatorit.Cine-ar fi crezut? De atunci am trecut prin multe, bune si rele, si iata-ne aici.

Un comentariu:

DDL spunea...

Complimente!
Imi plac enorm aceste famili ca ale dvs. "rezistente". Va doresc alti multi ani impreuna toti fericiti.
Un zambet.
monik